23 17
Početna Članstvo Regata Portonovi marina Galerija Kontakt

I Portonovi regata – Bokeška ostrva

 

U organizaciji JK Jovo Dabović, a pod pokroviteljstvom Portonovi marine održana je Portonovi regata pod imenom “Bokeška ostrva” za klasu krstaš u pet kategorija.

Regata ‘’Bokeška ostrva’’ održana je od 12. do 14. juna 2020. godine sa startom ispred Portonovi marine u 11:00h. Takmičenje se odvijalo u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, a navigacione rute obuhvatale su ostrvo Mamula, tivatska ostrva i peraška ostrva. Profesionalni jedriličari, ali i brojni amaterski ljubitelji jedrenja, prisustvovali su ovoj nautičkoj manifestaciji.

Portonovi marina, kao jedna od prepoznatljivih marina u okruženju ima želju da, uz usluge koje pruža, razvije i sve sadržaje za ljubitelje jedrenja. Organizatori vjeruju da će prva regata krstaša postati tradicionalna međunarodna regata u Boki sa nastojanjem da iz godine u godinu širi broj učesnika, uključujući i jedrilice koje se nalaze na vezu u Portonovi marini. Ambicija je da regata obogati ponudu za inostrane i domaće ljubitelje jedriličarskog sporta.

Nakon završetka regate, svake večeri učesnici i gosti uživali su uz dobro društvo i zabavu kroz tematske večeri na različitim lokacijama u Portonovom.